Vanliga frågor om franchise

Ostron och glas vin-The Fishery Stockholm

Vilka egenskaper och förkunskaper bör jag ha om jag vill starta en The Fishery restaurang?
Du behöver inte ha tidigare erfarenhet från restaurangbranschen eller företagande för att starta din egen The Fishery. Vi lär dig allt som behövs för att lyckas. Du måste däremot vara serviceminded, positiv, arbetsvillig, gilla The Fisherys koncept. Det viktigaste är ett stort intresse och att tro på det vi gör tillsammans.

Hur lär jag mig jobbet?
Vi ser till att du genom teoretisk och praktisk utbildning kommer kunna allt som behövs för att driva din egen The Fishery. Dina anställda kommer också genomgå utbildning. Vi hjälper dig med erfaren personal under start-up så att allt är på plats och fungerar innan du och din personal tar över. Under resten av tiden har du kontinuerligt stöd för att hjälpa dig att vässa och utveckla ditt team och ditt företag.

Av alla franchisekoncept, varför skall jag välja The Fishery?
Vi skiljer oss från andra franchisegivare på flera punkter men de 3 största skillnaderna är:

· Vårt koncept är unikt och mångsidigt. Vi är det enda ”fast casual”-konceptet som serverar fisk och skaldjur. Vi är prisvärda med överraskande hög kvalitet och finish. En ovanlig kombination som gör oss till ett populärt val oavsätt konjuktur och ekonomiskt klimat.

· Vi som franchisegivare är också annorlunda. Vi har skapat och format The Fishery från start och arbetar fortfarande dagligen på våra egna enheter. Vi vet allt om att driva The Fishery och delar den kunskapen med er franchisetagare. Vår praktiska och teoretiska utbildning ger all kunskap som behövs och även verktyg för att driva en framgångsrik The Fishery enhet.

· Med oss får du flera incitament för att stå ut och synas som koncept och arbeta effektivt. Några exempel är din egna app, profilmaterial och ett inventeringsprogram.

Hur ser samarbetet mellan franchisetagare och franchisegivare ut?
Varje The Fishery restaurang bygger på att alla följer samma utarbetade koncept och affärssystem. Det säkerställer bland annat kvaliteten, servicenivån och att lokalerna håller samma höga standard överallt. Alla restauranger måste ha samma standard, nivå och mål för att vi ska kunna utvecklas tillsammans.

Hur stor investering krävs det för att starta en restaurang?
Investeringens storlek beror bland annat på lokalen i sig och i vissa fall betalas byggnadskostnaderna helt eller delvis av fastighetsägaren.
Avgiften för franchisetagaren består av en inträdesavgift och en månatlig procentuell kostnad på omsättningen som även inkluderar marknadsföringskostnad. Vi hjälper gärna till med finansieringslösningar.

Vem väljer lokalerna?
Antingen har du hittat en bra plats eller så har vi hittat en lämplig plats och letar efter någon som vill driva den. Hur som helst vill vi ha lokaler i A läge där vi har så stor kundbas av potentiella gäster som möjligt. Helst på en väl synlig gatuplats, ett bra läge i en food court eller i ett köpcentrum.

Kan jag inreda restaurangen på egen hand?
Vi följer ett tydligt koncept men kan alltid göra små justeringar efter dina önskemål. Vi hjälper gärna till med kontakt till hantverkare som tidigare byggt The Fishery restauranger för ett mer kostnadseffektivt bygge. Självklart måste vi tillsammans se till att restaurangen är anpassad till de speciella förutsättningarna och möjligheterna som gäller i just din lokal. Restaurangen måste utformas så att den matchar konceptet och följer myndigheternas lagar och förordningar.

Vad mer ska jag tänka på?
Det är ett tufft jobb, men otroligt kul och givande. Du måste vara beredd att arbeta mer än ett vanligt jobb, åtminstone de första åren. Men all tid du investerar kommer till nytta för dig själv. En stark ägare bidrar till fler kunder samtidigt som du bygger värde i restaurangen. När allt är på plats och rullar är det värt all möda och alla arbetstimmar.

 

Maila oss gärna på franchise@thefisheryfarm.se!